Randers Regnskov

En tropisk regnskov midt i byen.

Randers Regnskov

De tre kupler, som udgør den centrale del af Randers Regnskov 1)

Centralt beliggende i Randers finder du en tropisk regnskov. Det er den tropiske zoologiske have Randers Regnskov, som er noget helt specielt og den første af sin slags i Danmark. Under de tre kupler som udgør grundstenen i anlægget på ca. 3900 m2 finder du et væld af spændende dyr og planter fra de store regnskovsområder i Sydamerika, Afrika og Asien.

I Randers Regnskov kommer man helt tæt på mange af de eksotiske dyr. I flere af områderne får dyrene nemlig lov at bevæge sig  frit omkring. Som besøgende får man derfor god mulighed for at følge dem i et så naturligt klima, som muligt i en zoologisk have. Omtrent halvdelen af regnskovens mere end 200 dyrearter får lov at bevæge sig frit rundt indenfor deres eget område. Bemærk, at det ikke er tilladt at fodre eller at røre ved dyrene.


Temperaturen og luftfugtigheden i Randers Regnskov er nøjagtig som i de virkelige regnskovsområder – meget høj. Temperaturen er op til 30 grader og luftfugtigheden nærmer sig flere steder de 100%. Og det kan helt tage pusten fra en, når man træder indenfor. Pga. varmen anbefales det, at man som besøgene sørger for ikke at tage alt for varmt tøj på og at man indtager rigeligt med væske. Men husk, at det kun er tilladt at medtage vand i plastdunke. Is, mad og andre former for drikkevarer er ikke tilladt af hensyn til dyrene.

Udover de tre regnskovsområder huser Randers Regnskov også det Asiatiske slangetempel, Afrikagrotten og Sirenen, som er et stort saltvands akvarieområde.


Randers Regnskov er for hele familien. Man kan let få mange timer til at gå med at studere det rige dyre- og planteliv på stedet. Og man kan sagtens tage mere end een tur rundt i anlægget. På hver tur vil man med stor sikkerhed opdage nyt, som man ikke har lagt mærke til i første omgang. Når man bevæger sig rundt i Randers Regnskov foregår det via bugtende stier, trædesten og hængebroer. Alt sammen noget som giver en naturtro oplevelse af at befinde sig i hjertet af en regnskov. Men på trods af de naturtro omgivelser er der også tænkt på børnefamilier med klapvogne og kørestolsbrugere, så anlægget er indrettet, så de stort set kan komme over det hele på nær nogle mindre områder, som kun kan nåes via trapper.

Også skoleklassser vil som et led i undervisningen, kunne have stort udbytte af at besøge regnskoven i Randers. De zoologiske diversiteter spænder over et bredt udpluk af regskovenes dyr og planter, som der er rig mulighed for at studere helt tæt på, grundet den store nærhed med dyr og planter i hele området. Randers Regnskov bliver da også besøgt af ca. 5000 skoleelever hvert år og har ca. 300.000 besøgende ialt årligt.

Vores konklusion på mødet med Randers Regnskov er, at det absolut er et besøg værd for både store og små. Der er rig mulighed for at møde et dyre- og planteliv, som man ikke finder tilsvarende mange andre steder og man kommer så tæt på det hele, at man rent faktisk føler, at man befinder sig i et stykke regnskov.

 

Randers regnskov åbningstider og sæson

[mantra-multi]
[mantra-column width=”1/2″]

Randers Regnskov har åbent året rundt. Og da næsten hele attraktionen ligger indendørs, spiller det ingen rolle om du besøger regnskoven på de varmeste sommerdage eller de koldeste dage om vinteren.
[/mantra-column]

[mantra-column width=”1/2″]

[table id=7 column_widths=”50%|50% /]

[/mantra-column]

[/mantra-multi]

 

Randers Regnskov adresse og kontaktoplysninger

[mantra-multi]

[mantra-column width=”1/2″]

Adresse: Tørvebryggen 11, 8900 Randers
Telefon: 87 10 99 99
Email: post@regnskoven.dk
Hjemmeside: www.regnskoven.dk
Facebook: www.facebook.com/randersregnskov

[/mantra-column]

[mantra-column width=”1/2″]


Vis stort kort

[/mantra-column]

[/mantra-multi]

Randers Regnskov yderligere oplysninger

Mad og drikke

I Randers Regsnkov kan du selv medtage mad- og drikkevarer, som kan nydes i de dertil indrettede områder. Der er også mulighed for at købe, hvis du ikke selv ønsker at medbringe.

Overnatningsmuligheder

Der er ikke overnatningsmuligheder i forbindelse med Randers Regnskov. Istedet henvises til de omkringliggende muligheder i Randers og omegn.

Medbragte kældedyr

Medbragte kældedyr er ikke tilladt i Randers Regnskov, som dog tilbyder at tage sig af din hund, hvis du har behov for at have den med dig.

Rygning

Rygning er ikke tilladt i Randers Regsnskov. Eneste undtagelse er udendørs ved hovedindgangen.

Barnevogne

Barnevogne er ikke velset i Randers Regnskov. De fylder for meget og gør det dermed besværligt for både en selv og havens andre gæster at komme rundt. Istedet anbefales, at man mednringer en paraply-klapvogn eller bruger en af de klapvogne, som man kan låne på stedet.

Randers Regnskov historie

Lidt historie skal der også være plads til:
Det nuværende Randers Regnskov er opført af flere omgange. Byggeriet blev påbegyndt i 1994 og regnskoven havde første åbningsdag i 1996, hvor kuplerne Asien og Afrika blev indviet. I 2003 kom så Sydafrika-kuplen og i 2005 stod det store saltvandsakvarium klar. Men rent faktisk opstod ideen om en regnskov i Randers helt tilbage i 1980’erne. Så det har altså taget en pæn årrække, at realisere projektet.

 


1) Kilde/rettigheder: Billedet er udgivet under betingelserne i GNU Free Documentation License

– Der tages forbehold for fejl og ændringer i de anførte oplysninger. Ved tvivl bør oplysningerne kontrolleres hos attraktionens officielle hjemmeside.

 

Disclaimer
Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *