Fårup Sommerland

Fårup Sommerland – et land langt ude i skoven

I Fårup, lidt udenfor Blokhus i Nordjylland, finder du forlystelsesparken Fårup Sommerland.

 

Fårup Sommerland

Fårup Sommerland – Der er fuld fart på de frithængende stole i Wave-Swinger

Parken blev etableret i 1975 og har siden udviklet sig ganske betragteligt. Fra oprindeligt blot at kunne tilbyde de besøgende nogle få trampoliner og nogle heste, har Fårup Sommerland udviklet sig til i dag at være en velvoksen forlystelsespark med et utal af attraktioner.

 

Masser af vand i Fårup Sommerland

Mange af forlystelserne i Fårup Sommerland foregår i eller omkring vand. Der er både robåde, speedbåde, vandcykler, river rafting, flere vandrutsjebaner, træstammerne, snurretræet, flagermusen, vandcyklonen + mange flere. Og ikke at forglemme, så er der selvfølgelig også det store vandland for børn. Så der er altså god mulighed for at få sig en våd overraskelse i Fårup Sommerland.


 

En alsidig og populær forlystelsespark med mange attraktioner


Fårup Sommerland er også andet end vand – der er mange andre attraktioner. Udover nogle gode legepladser, er der f.eks. også Falken, som er Danmarks største trærutsjebane, flere andre rutsjebaner, Mine-Exspressen, Skovsuset, en 4D biograf og det ni meter høje klatrenet Edderkoppen.

Tilbage i 2008 erhvervede Fårup Sommerland sig en af de største rutsjebaner i Danmark, hvilket kostede dem 35 millioner kroner – dette gør det i øvrigt til den største enkeltinvestering i Fårup Sommerlands historie. Det sensationelle ved denne forlystelse, der i øvrigt går under navnet Lynet, er at den gør brug af elektromagnetisme, der giver en yderst kraftig acceleration på 0-80 km/t på ganske få sekunder.

Fårup Sommerland kunne (anno 2010) prale med hele 607.000 gæster, hvilket gør forlystelsesparken til en af de mest velbesøgte i Danmark.

Fårup Sommerland blev desuden samme år kåret som verdens tredjebedste forlystelsespark for børn af det internationalt anerkendte magasin, Amusement Today. Dette betyder, at Fårup Sommerland er det absolut eneste sommerland i Danmark, der placeres på højde med de store amerikanske forlystelsesparker. Udover denne kåring, kan Fårup Sommerland også prale af en vurdering som femstjernet seværdighed i Danske Turist Attraktioners opgørelse.

 

Fårup Sommerland nyhed sæson 2013 – Orkanen

Den helt store nyhed i Fårup Sommerland i 2013 er Orkanen.

Orkanen er en ny vild og voldsom rutsjebane på hele 453 meter og med en topfart på 75 km/timen! Så der er noget at glæde sig til for vovehalse og fartglade sjæle.

Det helt specielle ved Orkanen er, at man først bliver løftet op i syvende sals høje for derefter med forrygende fart at blive sendt hele vejen til bunden, som er gennem en tunnel, som ligger unde vand!

Orkanen er åben for hele familien, dog er der et minimum højdekrav på 105 cm.

Orkanen er planlagt til at åbne på Grundlovsdag den 5. juni 2013.

 

Tag en ven med gratis


 
Et meget populært tiltag i Fårup Sommerland er tag en ven med gratis dag.

På årets sidste åbningsdag kan alle besøgende med sæsonkort tage en ven med i forlystelsesparken ganske gratis. Det bringer hvert år mange nye besøgende til Fårup Sommerland og er en god og populær måde at bringe nye gæster til Sommerlandet.

Herudover giver et sæsonkort også 10% rabat på mad, drikkevarer og souvenirs gennem hele sæsonen og samtidig gives der rabat på entréen til en række andre danske forlystelser.

 

 

Fårup Sommerland adresse og kontaktoplysninger

[mantra-multi]

[mantra-column width=”1/2″]

Her finder du Fårup Sommerland:

Adresse: Pirupvejen 147, 9492 Blokhus
Telefon: 98 88 16 00
Email: info@faarupsommerland.dk
Hjemmeside: www.faarupsommerland.dk
Facebook: http://www.facebook.com/faarupsommerland
[/mantra-column]

[mantra-column width=”1/2″]


Vis stort kort

[/mantra-column]

[/mantra-multi]

 

Fårup Sommerland yderligere oplysninger

Mad og drikke

Der er adskillige kiosker, boder og restauranter i Fårup Sommerland, hvor man kan få stillet både sult og tørst. Men man kan også sagtens tage sin egen mad med, som kan nydes rundt omkring i parken ved de opstillede borde/bænke. Der er også et større område med tilgængelige grill’er, hvor man selv kan tilberede sin mad, som man enten også selv kan medbringe eller købe i den nærliggende butik.

Overnatningsmuligheder

Der er ikke overnatningsmuligheder i direkte forbindelse med Fårup sommerland. Istedet henvises til mulighederne i det omkringliggende område.

Parkering ved Fårup Sommerland

En af de rigtig dejlige ting ved Fårup Sommerland er, at man rent faktisk parkerer indenfor indgangen! Det betyder, at man ikke behøver at stå i kø, man barnevogn, tasker og anden oppakning, når man skal ind i parken. Evt. ventetid ved indgangen foregår let og bekvemt i bilen. Herudover er det let, at hente ting i bilen senere, da man ikke skal ud af parken.

Medbragte kæledyr

Du må gerne have din hund med i Fårup Sommerland. Den skal naturligvis være i snor og må ikke medbringes på spisestederne og Aquaparken.

Rygning

Der må gernes ryges i Fårup Sommerland. Dog ikke på spisesteder og i køerne til forlystelserne.

Barnevogne og klapvogne

Disse må gerne medbringes i parken, men ikke på restauranterne pga. plads- og kapacitetsforhold. Der er også mulighed for at leje en klapvogn. Bestilling foretages (helst) mere end to dage inden ankomst via Fårup Sommarlands hjemmeside.

 

Fårup Sommerland historie

Forlystelsesparken er oprindelig etableret af Anders Kragelund i 1975. Anders Kragelund afviklede på det tidspunkt en 115 år gammel familievirksomhed, for at udleve sin livslange drøm om at starte en forlystelsespark, som var attraktiv for hele familien.

Og fra sin spæde start, har Fårup Sommerland været igennem en støt udvikling, som har gjort parken til en af Danmarks mest kendte og populære forlystelsesparker.

 

Disclaimer
Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *